Välkommen till Sätertösens kennel

Om mig

IMG_20211109_055446_133

Min första hund var en liten  svart och vit Shih tzu tik som min mamma skaffade sig när jag var nyfödd. Mamma har berättat hur Kia som hon hette låg vid kanten av min filt och vaktade från alla tvåbenta som kunde trampa på filten. När jag sedan växte upp var hon min bästa kompis som gladerligen gick med på att bli klädd i dockkläder och nerbäddad i dockvagnen. Men när jag blev äldre så utvecklade jag astma och lilla Kia fick flytta.

Det dröjde 22år innan vi 2004 vågade köpa en hund igen och då slog vi på stort! Vi tog och köpte oss en St Bernhards tik *Willma, en helt underbart mysig och lättlärd tjej, jag har lärt mig massor om hund utav henne. För hon var väldigt mycket hund med en stark vilja som gärna testade mitt ledarskap dagligen. Tyvärr fick hon somna in alldeles för tidigt våren  2010.

Min första collie köpte jag hösten 2010 *Tsokie det var meningen att jag skulle vara fodervärd för henne men hon blev tillslut min helt och hållet.

Tsokie har sedan blivit grunden till min kennel.

Varför det blev just Sätertösen är för att jag ursprungligen kommer från den lilla staden Säter i södra Dalarna, så känner att jag fortfarande har mina rötter där.

 

Sätertösens kennel är en liten kennel. Jag tror inte på hundgård utan våra hundar bor inne hos oss och får vara med oss överallt med tillgång till en stor rastgård och inhägnad på baksidan.

Till vardags jobbar jag natt som undersköterska inom äldreomsorgen o LSS omsorgen här i Markaryd och min man Mattias har sitt egna företag Purple Pixels AB och jobbar som dataprogrammerare till bl.a NIBE. Det känns som om vi har de perfekta jobben då vi har mycket tid över för att umgås med varandra, hundarna och vår familj.

2016 blev Sätertösens kennel registrerad i FCI och Svenska Kennelklubben.

2017 Blev jag godkänd på Svenska Kennelklubbens distans uppfödar utbildning